مربای ذغال اخته

سلام عزیزان. نمی دونم شما چقدر اهل مربا خوردن هستید. منکه زیاد دوست ندارم. البته بجز دو سه تاش که خیلی عالی هستند. البته به نظر من.
اما براتون بگم که امروز با یه مربای ملس عالی در خدمتتونم که از همون معدود مرباهایه که دوست می دارم. .
چه مربایی ؟ معلومه دیگه الان فصل چیه؟ بله ذغال اخته!!! یه مربای ترش و شیرین که برای سرو کردن با چای عصرانه مناسبه.
من مربای زرشک و ذغال اخته رو بخاطر ترش و شیرین بودنش و زنگ قشنگش خیلی دوست دارم.
ولی خوردن مربا به عنوان صبحونه رو اصلا نیستم.
بعد از غذا برای هضم بهتر غذا یا با چایی بیشتر دوست دارم. بگذریم....

خوب درست کردن این مربا خیلی راحته عزیزان. اول ذغال اخته تون رو پاک کنید و تمییز بشورید و بعد با دو لیوان آب و یک و نیم تا دو برابر شکر بسته به میزان ترشی یا شیرینی و رسید گی ذغال اخته هاتون توی یه قابلمه که بهتره برای مربا درست کردن لعابی باشه بریزید و بگذارید روی شعله گاز.
من با نیم کیلو ذغال اخته و دو لیوان آب و 750 گرم شکر درست کردم.
کمی هم بزنید تا شکرش حل بشه و با حرارت متوسط نیم ساعتی بجوشه تا سس اون غلیظ بشه.
رنگ خیلی زیبایی داره این مربا.
برای اینکه متوجه بشید که قوام اومده یا نه یک استکان آب سرد سرد دم دستتون بگذارید و از شهد مربا 1 قطره توی استکان بندازید اگه گلوله شد و جمع شد یعنی قوامش خوبه. ولی اگه توی آب پخش و حل شد یعنی هنوز شله.
راه دیگشم اینه که قاشق رو توی مربا بزنید و روی قابلمه نگه دارید تا اضافی اش چکه کنه. اگه قطره های آخر در حال چکیدن از روی قاشق کش اومد آماده ست.
امربا ها بعد از پخت 24 ساعت یا شب تا صبح باید توی همون قابلمه پخت بمونند تا بررسی بشند که اگه زیادی سفت بود کمی آب اضافه کنید و باز بجوشونید.
واگه شل بود هم با کمی دیگه حرارت بدید.
پس نگران شلی یا سفتی مرباهاتون نباشید.
منتوی مرباهام در آخر کار کمی جوهر لیموی حل شده در آب می ریزم تا کپک نزنه و کمی پودر ژلاتین حل شده به روش بن ماری تا شفاف و غلیظ بشه.
اما برای مربای ذغال اخته هیچ کدوم لازم نیست.د چون خودش ترشی داره و همچنین آبش که کمی غلیظ می شه حالت ژلاتینه پیدا می کنه.
امیدوارم شما هم درست کنید و از طعم خوبش لذت ببرید.
یادتون باشه که توی زمستون بر خلاف تابستون مربا طرفداراش زیاد می شه.
پس از حالا به فکر باشید.
به ملسی و خوشرنگی مربای ذغال اخته باشید
نوش جون
شف نگین

من یه زنم. آشپزخونه رگ اصلی خونمه و قلب تپنده زندگیمه.اینجا خونه آرزوهای منه. همه توان و تجربیات ]چندین سالم رو. همه اونچه که در طول این سالها آموختم اینجا قرا میدم برای یادگار. و امیدوارم که برای دیگران هم مفید باشه. تمام عکس های سایت از غذاها و کیکهای پخت خودم با همین دستورات توی سایته و هیچ عکسی تبلیغاتی یا برداشت شده از اینترنت و ... نمی باشد.