خوراک مرغ و سبزیجات با لوبیا چیتی

 

خوراک مرغ و سبزیجات با لوبیا چیتی

دیروز خوراک لوبیا چیتی داشتیم. از همون نوع که لوبیای خالیه. مثل کنسرو های بیرون.

همسری خیلی دوست داره. خلاصه که کمی ازش موند و گذاشتم یخچال. بعد برای امشب که خواستم شام درست کنم و خیلی هم کار داشتم. داشتم به این فکر می کردم که چی درست کنم. تصمیم گرفتم خوراک مرغ و سبزی جات ساده درست کنم پس سریع دو تا هویج رو گذاشتم بپزه و کمی سیب زمینی نگینی کردم و گذاشتم سرخ بشه.

یه بسته سینه مرغ خرد شده از فریزر در آوردم و گذاشتم توی آب جوش تا یخش باز بشه.

یه پیاز رو نگینی کردم و سرخش کردم توی همون تابه سیب زمینی ها و بعد مرغها رو ریختم تا با پیاز ای سرخ شده تفت بخورند. هویج هام رو که آبپز شده بودنند نگینی کردم و ریختم تو تابه و سیب زمینی ها رو هم اضافه کردم.

یه دونه فلفل دلمه ای که خودم از باغ چیده بودم رو نگینی ریز کردم و اونم به موادتابه اضافه کردم.

خیلی کم آبغوره بهش زدم و کمی سس کچاپ. در آخر کارم باقی مونده خوراک لوبیا دیروز رو بهش اضافه کردم. !! جاتون خالی خیلی خوشمزه شده بود و لعاب لوبیا به خورد مواد رفته بود و مزه خوبی می داد.

همه خیلی خوششون اومده بود و همسری می گفت جدید ه خانوم؟

منم خوشحال از اینکه باقی خوراک دیروز حیف نشده و شام امشبم باب میل همه بوده گفتم از اختراعات خودمه و تصمیم گرفتم براتون اینجا طرز تهیه اش رو بنویسم تا بلکه به درد کسی بخوره.

من سعی می کنم طوری غذا درست کنم که دور ریز نداشته باشه. و خیلی وقتها از این کارها می کنم که چیزی رو با چیز دیگه مخلوط کنم و یه غذایی برای خانواده دست و پا کنم.

همیشه که مرغ بریون نمی خوریم.

یه بارم باقی مونده عدسی رو فرداش عدس پلو کردم!!!

برنجش ر و دون برداشتم تا عدس پلوم خمیر نشه. آخه عدسیه حسابی لعاب داشت. اما خیلی ام خوب شد.

چه کنیم دیگه... این شکم که سیر مونی نداره. هی شام نهار صبحونه....

شاد وسلامت باشید

نوش جان

شف نگین

کیک ترس لچس یا سه شیر Tres leches cake

 

کیک ترس لچس یا سه شیر

 

Tres Leches cake

 

اولش بگذارید کمی گریه کنم........ آی مردم دو ساعت این دستور طولانی رو لابه لای کارای رنگ و وارنگم تایپ کردم. یعنی سرو کله زدن با امیر حسین جونم و شام و کیک و دسر و ظرف شستنو حاظر شدن و.... دیگه نمیگم...

آخ انقدر خوابم می یاد که نگو... حالا باید از نو بشینم تایپ کنم و حواسمم به پسری باشه که همسری رو که از خستگی غش کرده بیدار نکنه و سر و صدا نکنه.

ناله زدن رو تموم می کنم و چون راه دیگه ای نیست میرم سراغ کیک دهمین سالگرد ازدواجمون.

اول بگم که من رسیپی این دستور رو توی خیلی از سایتها و وبها دیدم. ولی اولین جا سایت طیبه جونم بود و رسیپی هم تقریبا همونه. البته تغییراتی هم داره که خواهم گفت. و همینجا از دوست عزیزم طیبه تشکر می کنم.

اصالت این کیک مال اسپانیاست و معنی ترس لچس هم کیک سه شیر می شه که حکایت از این داره که سه نوع شیر تو تهیه این کیک بکار رفته شده.

در اول کار شما به یه دونه کیک نیاز دارید. یه کیک کره ای گزینه خوبیه. اکثر کیک های ساده جواب میده. بجز اسفنجی ها.

من دستور اصلی کیک اولیه رو بهتون نمیدم. چون خودمم ازش استفاده نکردم و به علت کمی زمانم از کیک معجزه ی خودم بله همون کیک معروف سه سوته استفاده کردم. چرا؟ چون نسبت به دستور خود رسیپی چربی و تخم مرغ کمتری و زحمت کمتری داره. نیازی به همزن و ... نیست.

پس موادو 3 برابر کردم برای یه قالب بزرگ مستطیلی.

مواد سه برابر شدم انقدر بود:

آرد12 ق.غ

شکر12ق.غ

شیر یا آب 15 ق.غ

روغن مایع 9 ق.غ

تخم مرغ 3 عدد

بکینگ پودر 1 ق.چ

وانیل 1/4 ق.چ

همه مواد خشک توی یه کاسه بزرگ حسابی مخلوط بشه و بهتره الکم بشه. من نکردم!!! و وسطش گود و همه مواد تر یکجا اضافه و با قاشق معمولی هم زده تا یکدست بشه حسابی.

قالب کفش کاغذ انداخته و چرب و آرد پاشی شده.

180 درجه 30 دقیقه طبقه وسط.

15 دقیقه بمونه تو قالب خنک بشه کمی و بعد درش بیارید و کاغش رو جدا کنید و بعد از اینکه قالب رو شستید توش سلفون یا نایلون بندازید تا از لبه هاش بلا بیاد و در آخر کار راحت بلندش کنید.

کیک که کاملا سرد شد توی قالب روی نایلون برش گرونید و تمام سطح روش رو با چنگال حسابی سوراخ سوراخ کنید. البته تا 2/4 عمقش نه تا ته کیک.

حالا می ریم سراغ گلیز کیکمون:

شیر عسلی یه قوطی یا400 گرم

شیر تبخیر شده 320 میلی لیتر(چون به راحتی گیر نمی یاد جایگزینش می کنیم)

شیر 2/3 لیوان

خامه 1 بسته صورتی یا 250 گرم.

شیر و خامه و شیر عسلی رو با هم مخلوط کنید توی یه پارچ و کم کم در دو مرحله روی کیک بدید تا به خورد کیک بره.

من چون عجولم و کمبود وقت دارم همه رو یکجا ریختم. مشکلی نبود. فقط یادتون باشه که کیک کاملا سرد شده باشه.

حالا روش رو سلفون بکشید و برای 24 یا12 ساعت بره تو یخچال تا حسابی به به بشه. از اونجایی که من دیشب ساعت2 اومدم خونه و وقتی برای این کارها نداشتم پس تنها تونستم بهش 3 ساعت زمان بدم.تقریبا خوب بود.

حالا می ریم سراغ تاپینگ کیکمون.:

خامه 300 گرم

شکر 1/3 پیمانه

وانیل کمی

میوه برای تزیین کیک

بلدید خامه رو فرم بدید؟؟؟ خوب بسم الله. خدا بده قوت به دستتون و هم زنتون!!!

اگرم همتشو ندارید خامه آماده پرستوک یا ... و پودر خامه کمک خوبیه.

راه سوم رفتن به قنادی محل و خرید خامه فرم گرفته ست!!!

جون خودم راه چهارمی هم من ساختم ولی فعلا نمی تونم بهتون بگم!!! مورد داره باشه واسه قسمت اعترافات یک سر آشپز که قراره براش یه تاپیکی باز کنم!!!

خلاصه با سلام و صلوات خامه خوشگل فرم گرفته تون رو برزید روی کیک و صافش کنید و بره تو خچال تا خودشو بگیره.

بعد هم برش بزنید یا قالب که خوشگل تره و تزیین کنید.

می تونید از قوطی خالی شیر عسلی یا تن ماهی و .. که دو سرش رو باز کردید جای قالب استفاده کنید.

اگرم قالب دارید که خوش به حالتون!!

حالا خستگیتون با تماشای این کیک پر دردسر و بسیار بسیار خوشمزه در میره و با خوردنش که دیگه نگووووووووووووووووووووو

من از هر دو روش استفاده کردم و برای تزیین هم از کمپوت گیلاس و مربای محبوبم ذغال اخته استفاده کردم.

با این مقدار مواد مقدار زیادی از این خوشمزه ها خواهید داشت. می تونید کلا مواد رو نصف کنید تا کمتر بشه.

من برای خواهر و برادر و مادر و ... دادم و کلی هم برای افراد خونه انبار کردم واسه فردا و پس فرداشون!!!

اما یادتون باشه ظرف در بسته تا رطوبت خوبشو از دست نده.

دیگه بگم که همسری کلی ذوق کرد و کلی پسندید. چون جدیدا توقعش از من خیلی بالا رفته و هر دسر و کیک و غذایی رو پسند نمی کنه. انگاری که من یه سر اشپز بین المللی ام با یه کامیون مدرک دوره های بین المللی و مدتی تو کاخ فلان و دربار بهمان سر آشپز بودم و ....

راستی برای عزیزانی که کنجکاو بودنند بگم که بنده برای همسری به پیراهن و شلوار شکلاتی رسمی و یه بلوز راه راه اسپرت به همراه یه ادکلن خیلی خوش بو گرفته بودم.

و همسری برام سکه گرفته بود.

کیک عالی بود و جای همتون خالی.

شام هم شنیتسل مرغ و پوره مخلوط بود اونم عالی. گل نفس مامان خیلی پسندید.

این بود انشای من در مورد کیک ترس لچس به مناسبت دهمین سالگرد ازدواج.



شاد و ترس لچسی باشید

یکی از دوستان عزیز سوالی پرسیده بودنند که بهتر دونستم برای استفاده تمامی دوستان پاسخش رو اینجا بگذارم شاید کمکی هم به شما کرد.
در مورد سوالت باید عرض کنم که روش تهیه این کیک یعنی اصولش به همین ترتیبه که عرض کردم و چون تقریبا برشها یا قالبا کوچک هستند فکر کنم که خامه دادن روشون تک تک سخت باشه. چون 40-50 تایی بسته به اندازه برشتون البته بهتون شیرینی میده.
و در طرف دیگه چون زیر کار یا همون کیکمون با گلیز حسابی مرطوب شده کار باهاش کمی سخت تر می شه.
اما شما اگه توی خامه کشی و صاف در آوردن روی خامه تبحر داری و وقت و حوصله کافی می تونی تک تک اینکار رو بکنی و تجربتو برامون بگی.
حتما اطلاع داری که توی قنادی ها هم روش درست کردن شیرینی های تر همینه. اول خامه کشی یه سطح بزرگ بعد برش.

اما به نظر من وفتی خامه رو یه دفعه ای می ریزیم و سطح بزرگی رو صاف می کنیم راحت تره. برای فالب زدن هم بهترین چیز همون قوطی خالی شیر عسلیه. دو طرفش رو با در باز کن باز کنید و یک لوله بلند خواهید داشت که بلند تر از ارتفاع کیکتونه و بنابر این خیلی راحت توی کیک از یه طرف شروع کنید و فرو کنیدش توی کیک و برای برداشتنش از ته قالب بهش فشار بیارید آروم تا در بیاد تمییز و بدون دردسر.
فقط کمی از اطرافش خورده در می یاد که خیلی ها منتظرند بخورندش!!
اگرم نمی خوای تلفات اینطوری داشته باشی به صورت مربعی با چاقو همشو برش بده. امیدوارم تونسته باشم جواب سوالتو بدم . شاد باشی


شف نگین

دهمین سالگرد ازدواج


 

 

سلام عزیزان من. وفتتون به خیر. امروز 25 شهریوره و برای من روز خاصیه. چون امروز دهمین سالگرد ازدواجمونه و من خیلی خوشحالم که همسری خوب و مهربون دارم و ده سال رو با خوبی و خوشی در کنار هم زندگی کردیم.

امیدوارم همه زوج ها خوشبخت و سعادتمند باشند. و سالهای سال در کنار هم عاشقانه زندگی کنند.

سرم شلوغ پلوغه و هم دارم کارهای روز مره خونه رو می کنم ناهار و ...

 و هم دارم تدارک شام و کیک و .. برای شب که همسری می یاد تا سورپریز بشه.

و هم مثل کوزت ها دارم اثاث خونه جمع می کنم برای اینکه به زودی اثاث کشی داریم....

و همینجا هم خواستم از تبریکاتتون و کامنتهای خوبتون که به من برای ادامه دادن این راه انرزی می ده تشکر کنم.

عزیزان محبتتون و کامنتهاتون منو وا می داره که وسط این همه کار بیامو براتون پست جدید بگذارم یا کامنت جواب بدم.

 

از همگی ممنون.

 

دوستتون دارم. شاد باشید

 راستی دستور کیک سالگرد ازدواج رو براتون به زودی می گذارم.

 

شارلوت ژله ی پنیر و خامه


شارلوت ژله ی پنیر و خامه

چند وقت پیش به اتفاق چند تا از دوستان رفته بودیم شمال. جای همتون سبز.

خلاصه اونجا دوستان از من دسر خواستند. . منم بدون امکانات مثل قالب و هم زن و ... بودم. ولی دست بکار شدم و نتیجه ام اینی شد که می بینید.

امیدوارم شما هم خوشتون بیاد.

برای درست کردن این دسر نیاز داریم به 3 رنگ ژله به همراه 1 بسته پنیر خامه ای و 1 بسته خامه.

و کمی شکلات تلخ برای تزیین دسر.

همچنین به کیک رولتی که من بخاطر نداشتن وقت و امکانات از رولت های کوچیک آماده استفاده کردم.

خیلی ساده سه تا کاسه بردارید و هر رنگ از ژله رو با 1 لیوان آب جوش حل کنید.

توی یکیش آب سرد بریزید طبق دستور روش( برای رنگی که می خواهید در وسط قراربدید و بهتره که رنگ پر رنگی مثل قرمز و نارنجی و .. باشه)

توی یکی دیگش پنیر خامه ای رو اضافه کنید و با هم زن یکدستش کنید.

و توی ژله سوم هم جای آب سردش خامه رو اضافه کنید.

حالا یه قالب یا مثل من یه قابلمه یا تابه بردارید و توش رو نایلون بکشید تا دیواره ها هم بالا بیاد.

بعد کمی روش رو چرب کنید.

حالا رولت هاتون رو برش بزنید و یک دور دور ظرف روی نایلون بچینید. می تونید به دلخواه کف رو هم بچینید. ولی من فقط دورش چیدم.

ژله هاتون رو بگذارید تا نیم بند مثل سفیده تخم مرغ بشه.

حال یه لایه اروم و با قاشق و کم کم یک رنگ لایه پنیری رو بریزید. طوری که رولت ها از جاشون تکون نخورند. اگه جا به جا شدنند بدونید که مایتون شل بوده.. بعد بگذارید تا بسته بشه. کمی که خودشو گرفت انقدر که بشه کم کم و با قاشق روش لایه دوم رو که براقه بدید از یخچال خارجش کنید و اروم آروم لایه دوم رو بریزید.

بسته به اندازه قالبتون داره. اگه دیدید مواد از لبه های رولت بیشتر می شه می تونید مثل من یه لایه دیگه رولت بچینید.

اگه قالب بزرگ باشه یه ردیف رولت کافیه و اگه خیلی کوچیک باشه تا 3 ردیفم باید بچینید.

امیدوارم متوجه منظورم شده باشید.

خلاصه که لایه دوم هم که کمی بسته شد لایه خامه ای و سوم رو به همون ترتیب اضافه کنید و بره تو یخچال برای بسته شدن نهایی.

عزیزان دقت کنید که اگه هر لایه کامل و سفت بسته بشه و بعد لایه بعدی رو بریزید موقع برش زدن لایه ها از هم جدا می شند. پس کمی دقت لازم داره.

ببخشید اگه کیفیت عکسها بده. هنوز مشکل دوربین دارم.

من لایه پنیریش رو از همه بیشتر دوست داشتم.

در آخر هم روش رو با شکلات تلخ تزیین شده یا هرچی دوست دارید یا تو خونه موجود دارید تزیین کنید.

شاد و ژله ای باشید

نوش جون

شف نگین

 

 

گلدانهای زیبا با کدو تنبل!!!

 

سلام دوستان عزیزم.

 

این پست کمی با بقیه فرق داره و یه پست خوشمزه نیست. بلکه یه پست خوشگله!!!

 

کدو تنبل ها خیلی خوشمزه و خوشگل و پر خاصیت اند. و من همیشه ازشون استفاده های زیادی می کنم.

 

پارسال که چند تایی از این خوشگل ها مامانم کاشته بود منم حسابی باهاشون مانور دادم . و برای تزیین اپن آشپزخونه مدتی استفاده کردم. بعد هم دونه دونه تبدیل به غذا و دسر شدنند و خوشبخت شدنند.

 

اما یکیشون بود ریزه میزه و ناز که دلم نمی یومد بخورمش.

 

موند و موند تا اینکه دیدم کم کم داره خراب می شه و منم به این فکر افتادم که ازش استفاده بهینه کنم.

 

بله سرش رو قدر یه تخم مرغ بریدم و محتویاتش رو خالی کردم. تخمش رو تمییز کردم و بو دادم و نوش جان شد و خودشو گلدونش کردم.

 

می تونید توش آب بریزید و گل بگذارید. یا توش یه تکه اسفنج خیس بگذارید و گلها رو توش بگذارید که در این صورت هم گل و هم گلدان عمر بیشتری می کنند.

 

و از این گل و گلدان زیبا در کنار میز شام یا روی اپن و خلاصه هر جای خونه که دوست داشتید لذت ببرید.

 

می تونید یه شمع هم وسط گلها کار بگذارید تا زیبا تر بشه.

 

می دونم که خیلی بهتر از من با اون سلیقه های خوبتون درستش می کنید.

 

شاد شاد باشید

 

شف نگین

ژله سبز آبی


سلام دوستان. حتما تا حالا همتون متوجه این شدید که من به درست کردن ژله و بازی با رنگها خیلی علاقه مندم.
خوب اینم یه ژله سبز آبی برای دوستان عزیزم. خودم که از طیف رنگی این ژله خیلی خوشم اومد و مشتری هم همینطور.
امیدوارم که شما هم خوشتون بیاد.

درست کردنش خیلی راحته. احتیاج داریم به دو رنگ ژله زرد و آبی که خود به خود با قرار گرفتن این دو روی هم سبز رو هم بهمون می ده.

اول ژله آبی رو درست کنید طبق دستور روش و توی قالبتون که از 20 دقیقه جلو تر توش آب سرد گردوندید و توی فریزر گذاشتید بریزید و بگذارید تا ببنده.

رنگ زرد رو درست کنید و تا رنگ آبیتون سفت سفت نشده آروم روش بدید و وفتی کاملا بست در هنگام سرو  بشقاب سرو رو خیس کنید تا اگه ژله وسط قرار نگرفت بتونید سرش بدید وسط.

و ته قالب رو برای 5 ثانیه توی آب جوش قرار بدید.

همین. اگه هی نکته ها رو تکرار می کنم برای اون دسته از عزیزانیه که همش در خواست نکته ها رو دارند و برای در آوردن ژله از قالب و ... مشکل دارند.

عزیزان این ژله خیلی راحته ولی یه شکل و رنگ خیلی ناز و خاص بهتون  می ده که دوست دارید هی نگاش کنید و آدم دلش نمی یاد بخوردتش. خودشم بنده خدا هی می لرزه از ترس اینکه بخوریمش.

آخرش بهش گفتم نترس کاریت نداریم که فقط می خوایم بخوریمت. طفلی خیالش راحت شد!!!

شاد و رنگی رنگی باشید توی دنیای بی کران و رنگارنگ خداوند

نوش جان

شف نگین



مربای ذغال اخته




سلام عزیزان. نمی دونم شما چقدر اهل مربا خوردن هستید. منکه زیاد دوست ندارم. البته بجز دو سه تاش که خیلی عالی هستند. البته به نظر من.
اما براتون بگم که امروز با یه مربای ملس عالی در خدمتتونم که از همون معدود مرباهایه که دوست می دارم. .

چه مربایی ؟ معلومه دیگه الان فصل چیه؟ بله ذغال اخته!!! یه مربای ترش و شیرین که برای سرو کردن با چای عصرانه مناسبه.
من مربای زرشک و ذغال اخته رو بخاطر ترش و شیرین بودنش و زنگ قشنگش خیلی دوست دارم.
ولی خوردن مربا به عنوان صبحونه رو اصلا نیستم.
بعد از غذا برای هضم بهتر غذا یا با چایی بیشتر دوست دارم. بگذریم....

خوب درست کردن این مربا خیلی راحته عزیزان. اول ذغال اخته تون رو پاک کنید و تمییز بشورید و بعد  با دو لیوان آب و یک و نیم تا دو برابر شکر بسته به میزان ترشی یا شیرینی و رسید گی ذغال اخته هاتون توی  یه قابلمه که بهتره برای مربا درست کردن لعابی باشه بریزید و بگذارید روی شعله گاز.

من با نیم کیلو ذغال اخته و دو لیوان آب و 750 گرم شکر درست کردم.
کمی هم بزنید تا شکرش حل بشه و با حرارت متوسط نیم ساعتی بجوشه تا سس اون غلیظ بشه.
رنگ خیلی زیبایی داره این مربا.
برای اینکه متوجه بشید که قوام اومده یا نه یک استکان آب سرد سرد دم دستتون بگذارید و از شهد مربا 1 قطره توی استکان بندازید اگه گلوله شد و جمع شد یعنی قوامش خوبه. ولی اگه توی آب پخش و حل شد یعنی هنوز شله.

راه دیگشم اینه که قاشق رو توی مربا بزنید و روی قابلمه نگه دارید تا اضافی اش چکه کنه. اگه قطره های آخر  در حال چکیدن از روی قاشق کش اومد  آماده ست.
امربا ها بعد از پخت 24 ساعت یا شب تا صبح باید توی همون قابلمه پخت بمونند تا بررسی بشند که اگه زیادی سفت بود کمی آب اضافه کنید و باز بجوشونید.

واگه شل بود هم با کمی دیگه حرارت بدید.
پس نگران شلی یا سفتی مرباهاتون نباشید.

منتوی مرباهام در آخر کار کمی جوهر لیموی حل شده در آب می ریزم تا کپک نزنه و کمی پودر ژلاتین حل شده به روش بن ماری تا شفاف و غلیظ بشه.

اما برای مربای ذغال اخته هیچ کدوم لازم نیست.د چون خودش ترشی داره و همچنین آبش که کمی غلیظ می شه حالت ژلاتینه پیدا می کنه.

امیدوارم  شما هم درست کنید و از طعم خوبش لذت ببرید.
یادتون باشه که توی زمستون بر خلاف تابستون مربا طرفداراش زیاد می شه.

پس از حالا به فکر باشید.

به ملسی و خوشرنگی مربای ذغال اخته باشید

نوش جون

شف نگین



ژله گل بنفش




ژله گل بنفش

بازی با رنگها توی دنیای رنگی رنگی ژله ها یکی از تفریحات سالم منه!!! البته واسه من آشپزی همش یه بازی شیرین از طعم و رتگه. امیدوارم برای شما هم همین باشه.امروزم دلم  هوس گلهای بفش کرد. اینم شد نتیجش.

خوب دوستانی که با من توی این اشپزخونه همیشه همراهند دیگه روش کار دستشون اومده و می تونند مثل من با رنگها و مدل ها بازی کنند.......
اما برای اون دسته از عزیزان که کمتر با آشپزخونه من همراهند بگم که

عزیزان برای این دسر خوشگل به یه بسته ژله انگور بنفش و ا بسته ژله بی رنگ یا زرد زنگ احتیاج داریم. مال من ژله آناناس بود که بخاطر طعمش انتخابش کردم.
می تونید از آلوئه ورا یا حتی پودر ژلاتین بی  طعم ساده با کمی اسانس و شکر  استفاده کنید.
ژله آناناس یا کمرنگ رو طبق دستور بسته درست کنید و حسابی هم بزنید تا کاملا شفاف بشه.
ژله بنفش رو با ا لیوان آب و 1 لیوان بستنی وانیلی شل شده جای آب سرد درست کنید.
ژله بنفشتون رو توی یه سینی کمی چرب شده یا آب گردونده بریزید و داخل فریزر برای 15 دقیقه بمونه تا ببنده.
بعد قالب بزنید و مرتب ته و دیواره قالبتون که از قبل توش آب سرد گردوننده و توی فریزر بوده بچینید.
حالا کم کم و با دقت از ژله بی رنگتون که تا حالا حالت سفیده تخم مرغ رو پیدا کرده بریزید و مواظب باشید نظم گلهاتون بهم نخوره.
اگر دیدید گلها حرکت می کنند در چند مرحله ژله بیرنگ رو بریزید و گل بچینید. یا اینکه بگذارید ژله بی رنگتون کمی سفت تر بشه.
هنگام سرو بشقاب مورد نظر خیس بشه.
و ته قالب برای چند ثانیه توی آب جوش زده بشه و دیواره ها با چاقو جدا بشه.
غرق شادی باشید توی دنیای بی انتهای نعمتهای خداوند.
نوش جان
شف نگین

پ.ن :دوستان خوبم ببخشید اگر عکسها باز نمی شه. من عکسهام رو مستقیم از سایت خودم آپلود می کنم و توی وبلاگم هم می گذارم. بنابر این وقتی سایتم مشکل پیدا می کنه عکسهایی که از اونجا آپلود کردم نشون داده نمی شه.  آدمین درستشون می کنه.

کمی صبور باشید

ممنون.

این عکسها رو هم برای اینکه مدتی نبودم و دستور نگذاشته بودم از پیکو فایل براتون اپلود کردم تا شرمنده دوستان نباشم.

دوستتون دارم.


حلوای زعفرانی

 

 

 

سلام دوست جونهای خودم. خوب و خوش و سلامت باشید.

امروز با هم می خواهیم یه حلوای خوشمزه درست کنیم. برای درست کردن این حلوا احتیاج دارید به:

آرد سنگک 2 لیوان

روغن مایع 1 لیوان

کره 50 گرم

شکر 1 لیوان

گلاب 1/4 لیوان

آب 1/5 لیوان

هل نصف ق. چمحلول زعفران به میزان لازم.

اول موادتون رو اندازه کنید و آماده بگذارید.

حالا باید آرد رو الک کنید و توی تابه شروع به تفت دادنش بکنید. با حرارت ملایم و یکدست هم بزنید تا گوشه ها زیادی نسوزه. و آرد یکدست هم بخوره.

رنگش شتری که شد و بوی خوشش در اومد کافیه. مواظب باشید آرد رو زیادی تفت ندید تا نسوزه و تلخ یا زیادی تیره نشه.

حالا کنار بگذارید تا سرد بشه و بعد دوباره الک کنید تا گلوله توی آردتون نباشه. و وجددا وزن و اندازه گیری کنید.

آرد رو توی تابه برگردونید و بهش روغن رو اضافه کنید.

اگر به نظرتون به تفت بیشتری نیاز داشت و دوست داشتید رنگش پر رنگ تر باشه با روغن مدت بیشتری تفت بدید.

دوستان من فراموش کردم اول کار بگم که شکر و اب رو روی گاز مخلوط کنید تا حدی که شکرش حل بشه و چند تا قل بزنه کافیه. در آخر کار زعفران دم شده و گلاب رو بهش اضافه کنید.و کناری بگذارید تا آردتون آماده بشه.

حالا پودر هل رو به آردتون اضافه کنید. و کره رو هم اضافه کنید.

حال شربت آماده شده رو کم کم اضافه کنید و تند تند هم بزنید تا به خورد حلوا بره. و باز تکرار کنید تا شربت تموم بشه.

مواظب باشیدتا نسوزید. می تونید در این مرحله از کسی بخواهید تا کمکتون کنه.

تا زمانی که حلوا از دیواره های ظرف جدا بشه روی حرارت همش بزنید و وفتی جدا شد حرارت رو خاموش کنید و حلوا رو توی قابلمه تکان تکان بدید تا به روغن بیافته. و حلوا جا بیافته.

در این مرحله اگه احساس کردید حلوا تون کمی خشکه می تونید بهش تا گرمه کمی دیگه کره بزنید و با تکون دادن تابه به خوردش بدید.

می توند این حلوا رو لای نون بستنی هم بمالید و رولتش کنید.

البته کمی صبر کنید تا از داغی بیافتد بعدیک لایه نازک روی نان بمالید و رول کنید.

این حلوا یکی از انواع مختلف حلواست که امیدوارم ازش خوشتون اومده باشه.

بسته به نوع آردتون ممکنه روغن کمتر یا بیشتری استفتده بشه.

ولی معمولا این مقداربا آرد سنگگ جواب می ده.

شاد باشید

                                                                                                   

 

 

پ.ن

عزیزان چند روز تعطیلات رو در خدمتتون نیستم. می رم یه مسافرت کوچولو.

منتظر نظراتتون هستم.

تعطیلات به هم خوش بگذره

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


دسر سیب گلاب با سیروپ کارامل و بستنی

 

 

 

دسر سیب گلاب با سیروپ کارامل و بستنی

 

این دسر رو خیلی دوست دارم. قیافه خوبی داره و همینطور طعم خوبی و یکی از راههایی که به بچه ها در کنار بستنی میوه هم بدیم همینه.

 

عزیزانچند تا سیب گلاب رو درسته پوست بگیرید طوری که دسته اون جدا نشه و درسته با کمی آب و شکر بپزید تا مثل کمپوت بشه. در آخر پخت بهش کمی سیروپ کارامل بزنید تا به خورد سیب ها بره برای خوشرنگتر و خوشمزه تر شدن سیب هاتون.

 

یکی از انواع سیروپ کاراملی اینه:

 

حدود یک چهارم آب سرد رو توی قابلمه با 1 لیوان شکر مخلوط کنید و هم بزنید تا وقتی که شکر کاملا حل بشه. روی حرارت این کار رو بکنید.

 

وقتی محلول شروع به جوشیدن کرد دیگر هم نزنید. و صبر کنید تا تغییر رنگ بده. و قهوه ای بشه. حالا ظرف رو از روی حرارت بردارید و حدود نصف لیوان خامه معمولی که گرمش کردید رو اضافه کنید.

 

وقتی موادتون به قل قل افتادبا قاشق چوبی همش بزنیدو یکی دو قاشق کره بهش اضافه کنید.

 

سپس زیش را خاموش کنید و بعد از اینکه کمی خنک شد به دلخواه می تونید کمی وانیل بهش بزنید.

 

حالا سیروپ کارامل شما آماده ست.

 

برای روی کیکها و دسر ها و برای روی بستنی ها و لای کیک ها و ...

 

برای خالی خالی با انگشت خوردن!!!!

 

در شیشه در بسته نگهداری کنید.

 

خوب اینم از کاراملمون.

 

تا الان سیبهاتونم خنک شدنند . توی یه ظرف چند اسکوپ بستنی بگذارید و کنارش سیب های خنک شده و روشون سس کارامل بدید و نوش جون کنید.

 

می تونید برای راحتی کار وسط سیبها رو از هسته خالی کنید و جاش کمی گردو و دارچین بریزید. ولی شکل و قیافه اینجوریش خوشگل تره.

 

در آینده نزدیگک که رو به سرما می ریم براتون چند نوع دسر سیب گرم آموزش خواهم داد.

 

شاد و کاراملی باشید

 

نوش جون

 

شف نگین