بستنی انبه

بستنی-انبه-7



برای درست کردن و لذت بردن از یه بستنی خوشمزه هنوز دیر نشده.

البته بستنی خورها میدونند که لذت بردن از بستنی تابستون و زمستون نداره.وانواع بستنی توی فصول مختلف لذت بخشه.

امروز در خدمتتونم با بستنی انبه. راحت و مقوی و خوشمزه


امروز این رسیپی رو که بهتون میدم میتونید با انواع میوه فصل درستش کنید. امابا طعم انبه اش رو از دست ندید که خوب چیزیه.
توئضیح دیگه هم قبل از شروع کار بگم که بافت این بستنی مثل بستنی  وانیلی می شه اما توش پره های یخم هست. یعنی مثل بستنی وانیلی که یه بستنی یخی هم قاطیش شده.
لذت بخش و خنک و خوشمزه می شه.




اما اگه دنبال بستنی یخیش هستید که آموزشش رو خواهم گذاشت. و اگر دوست ندارید پره های یخ توش باشه اونم راه داره که بهتون میگم. راهشم استفاده از خامه به تنهایی بجای ترکیب خامه و شیر هست. ولی کالریش رو بالاتر می بره!

 


 مواد لازم:


انبه درشت رسیده   2 عدد


شیر پر چرب   نیم لیتر یا 250 گرم  خامه


خامه 250 گرم


شکر    به میزان لازم


انبه هاتون رو میکس کنید و بهش شکر اضافه کنید و هم بزنید تا حل بشه و شیرینیش رو چک کنید.
باید از حد طبیعی کمی شیرین تر باشه تا با اضافه کردن شیر . خامه و پروسه یخ زدن کم شیرین نشه.
حالا شیر و خامه تون رو اضافه کنید.

بستنی-انبه1-2

در کل همه مواد توی یه پارچ مخلوط کن میکس می شه


بستنی-انبه1-1

 

و بعدم توی یه ظرف مناسب میره توی فریزر . ظرفتون بهتره زیاد عمق نداشته باشه تا مواد زودتر یخ بزنه.


بستنی-انبه-1-3


ساعت گوشی تون  رو برای سه ساعت دیگش تنظیم کنید تا یادتون بندازه که بیاید و بهش سر بزنید و یه همش بزنید


بستنی-انبه-1-5

و باز بره توی یخچال تا  دو ساعت بعد. باز بیرون بیارید و همش بزنید و بگذارید توی فریزر


بستنی-انبه-1-6


و بعدش نیم ساعت بمونه و بازم بیرون بیارید و هم بزنید:

بستنی-انبه-1-8


باید بعد از گذشت هر زمان داده شده بستنی تون رو بیرون بیارید و همش بزنید تا زمانی که فرم بستنی به خودش بگیره.


اینم از نیم ساعت دوم:

دیگه فرم بستنی گرفته و تقریبا آماده ست.


بستنی-انبه-1-9

باقی موندشم میتونید توی ظرف در بسته برای مصارف بعدی فریز کنید.


نوش جان
شاد و خنک باشید
شف نگین


www.chefnegin.com

بستنی-انبه-1

 

بستنی-انبه-7

 

بستنی-انبه-5

 


املت پیتزای سیب زمینی سرخ کرده

املت-پیتزای-سیب-زمینی-سرخ-کرده1

درست کردن غذا دغدغه همیشگی ما خانمهای خونه ست. و حتی دانشجوها و مجردهاااااااااااا


امروز یه غذای تنبلونه و فوری و بقول معروف مجردی داریم.



یه غذای کم خرج و با موادی در دسترس  در هر شرایطی


موادی که لازم دارید:


سیب زمینی 2 عدد متوسط


تخم مرغ 4 عدد

سس کچاپ 2 قاشق غذا خوری

نمک- فلفل- روغن  به میزان لازم


پنیر پیتزا 100 گرم یا بیشتر

آب   2 قاشق غذا خوری



فکر کنم همتون بتونید مقداری سیب زمینی خلال و سرخ کنید.

املت-پیتزای-سیب-زمینی-7


حالا بهش کمی سس کچاپ بزنید.


در مرحله بعد تخم مرغهاتون رو توی یه کاسه بشکنید و با چنگال همشون بزنید و بهش یکی دو قاشق غذاخوری آب اضافه کنید و نمک و ادویه بزنید.

فلفل سیاه طعم خوبی بهش می ده.

حالا مایه تخم مرغتون رو روی سیب زمینیهای سرخ شده بریزید و همه جاش رو یکدست صا ف کنید.


املت-پیتزای-سیب-زمینی-9

پنیر رو تکه تکه کرده و روی املتتون بگذارید و یه در برای تابه بگذارید تا پنیر آب بشه.


املت-پیتزای-سیب-زمینی-4


حرارت زیر تابه کم باشه تا نسوزه یا زیادی سفت نشه.


با کمی سس تزیین و نوش جان کنید.

اینم برای مجردها و دانشجویان متقاضی.



زیاد مهم نیست چی میخورید

مهم اینه که با دل خوش و لب خندون بخوریدش!




شاد باشید
نوش جان
شف نگین


املت-پیتزای-سیب-زمینی-سرخ-کرده1

املت-پیتزای-سیب-زمینی-2

 


کیک لیمویی عصرانه

کیک-لیمووووووووووووووووو3

www.chefnegin.com

سلام دوستان گلم. تولد امام رضا (ع) رو خدمت همتون تبریک عرض می کنم. و امیدوارم  که خودش شفیع ما باشه.

و خیلی خوشحالم که این مناسبت عزیز با سالگرد ازدواج من و همسری  مصادف شده.
امیدوارم شما هم بهونه ای برای جمع شدن در کنار هم و دل خوش بودن داشته باشید.



روزهای تابستون داره به آخرهاش می رسه اما هنوزم هوا گرمه.
این کیک از اون دسته کیک هایی هست که توی گرما هم در کنار یک نوشیدنی خنک مثل شربت نعنایی می تونه خیلی دلپذیر باشه.


فصل هم که فصل لیمو هست و نعمت فراوون. پس از دستش ندید.

برای کیک لیمو رسیپی های زیادی هست که تقریبا همشون خوبند.


امروز یکی از اونهایی که ساده تر هست و خیلی هم پوک و خوش عطر می شه رو براتون میگذارم. امیدوارم درست کنید دوست داشته باشید و نوش جونتون باشه.



مواد لازم:

آرد حدود دو و نیم پیمانه سر خالی یا 250 گرم.

شکر 1 لیوان دسته دار یا 180 گرم دانه ریز
تخم مرغ 3 عدد
کره 180 گرم نرم شده
بیکینگ پودر 1/5 قاشق چایخوری
رنده پوست لیمو ترش 3 قاشق چایخوری
آبلیموی تازه 2 قاشق سوپ خوری


فرتون رو با 200 درجه سانتی گراد از 15 دقیقه جلوتر روشن کنید تا گرم بشه.
کره و شکر رو با همزن برقی بزنید تا کرم رنگ بشه.


کیک-لیمو-1

 

و شکر حل بشه حدود 5-6 دقیقه با درجه تند.
سپس تخم مرغهاتون رو یکی یکی به مواد اضافه کنید


کیک-لیمو-2

 

و هر یکدونه ای که اضافه کردید 30 ثانیه با همزن بزنید و بعد تخم مرغ بعدی.
حالا رنده لیمو ترش و آلبیمو رو اضافه کنید.


کیک-لیمو-3

( بگینگ پودر و آرد رو مخلوط کنید و سه بار الک کنید)

بار آخر آردتون رو روی مواد الک کنید و با لیسک مخلوط کنید تا آرد به خورد مواد بره.


کیک-لیمو4


برای بهتر شدن کیفیت این کیک بهتره از قالبهای میان تهی استفاده کنید.

قالب حدود 23 سانتی مناسب این مقدار مواد هست.

کف قالب کاغذ روغنی انداخته و مواد رو روش بریزید.


کیک-لیمو-6

 

 

روی مواد رو صاف نکنید کیک های کره ای خودشون توی گرمای فر سطحشون صاف می شه.
در طبقه وسط فر به مدت 35 تا 40 دقیقه.
البته بسته به حرارت فرتون زمان متغیره. 


کیک-لیمو7

این کیک بسیار لطیف و خوش عطر و طعم می شه.

کره و لیمو همنشینی خوبی با هم دارند
البته رسیپیهای دیگه ای از این کیک داریم با روغن مایع که اونم خوبه اما با کره لذیذتر می شه.


می تونید در نهایت این کیک رو با مقداری مارمالاد که با کمی آبلیموی تازه مخلوط و رقیق شده برس کشی کنید تا براق و زیبا تر و خوش طعم تر بشه

یا براش با سه چهار قاشق آبلیموی تازه و 1 پیمانه پودر قند آیسینگ شکری درست کنید و روی کیک بریزید.


همینجوری ساده هم بسیار خوش عطر و طعمه.
با تشکر از خانم مرضیه جمشیدیان


نوش جان
شاد باشید
شف نگین


کیک-لیمووووووووووووووووو3

 

کیک-لیمو-ووو2

 

کیک-لیمو-66666

 

کیک-لیمووووووووووو1

 

کیک-لیمووووو4



نون شیرینی کشمشی

نان-گردو-کشمش-با-خمیر-جادویی

سلام دوستای خوبم.


یکی دیگه از چیزهایی رو که میتونید با خمیر جادویی درست کنید این نون شیرینی های کشمشی هست.


خیلی ساده درست می شه و امیدوارم که خوشتون بیاد.
برای درست کردنش با من همراه بشید:

 


خمیر جادویی نصف دستور

کشمش 1 پیمانه
گردو نصف پیمانه
شکر نصف پیمانه
دارچین 2 قاشق چایخوری
کره 10 گرم
شیر 1/3 پیمانه


خوب همونطور که توی عکسها می بینید باید خمیر رو بعد از استراحت اولیه کمی باز کنید و وسطش گردو و کشمش بریزید.


نون-شیرینی-کشمشی-با-خمیر-جادویی

حالا ببندیدش و ورزش بدید.

هر جا گردو کشمش ها ریخت بردارید و به خورد خمیر بدید.


نون-شیرینی-کشمشی2

حالا به 6 چونه کوچیک تقسیمشون کنید و  هر کدوم رو به شکل نواری باز کنید.


نون-کشمشی3

هر نوار رو بردارید و مثل گره زدن نخ گره بزنید مطابق تصویر


نون-کشمشی-4

حالا اون کره تون رو با شیر بگذارید توی ماکرو تا کمی گرم و کره آب بشه و با قلمو به نونهاتون بزنید.


نون-کشمشی-5


توی یه کاسه شکر و دارچین رو با هم مخلوط کنید و نونهای کره و شیر زده رو توش بندازید و تکون بدید تا همه جای نونها به شکر و دارچین آغشته بشه



نون-کشمشی-6


و توی سینی کاغذ انداخته با کمی فاصله بچینید.


نون-کشمشی-8

بهتره برای استراحت دوم یه 15 دقیقفه کناری بگذارید سینیتون رو و بعد به فر منتقل کنید.


توی فر از قبل گرم شده با 180 درجه سانتی گراد و به مدت تقریبی 25 تا 30 دقیقه در طبقه وسط بگذارید.
من مقداری خمیر بیشتری داشتم و به خواسته پسرم دو تا مینی باگت درست کردم. خمیر ساده رو شکل نون باگت کوچیک بازش کردم. میتونید روش از همون مایه شیر و کره بزنید تا سفید نباشه روش  و طلایی بشه. من نزدم. بافت خوبی داشت اما به علت بهبود دهنده نداشتن باید زودتر مصرف بشه و ماندگاری کمتری از باگت بیرون داره.


مینی-باگت

در ضمن اگه بخواهید از خمیر جادویی نون باگت و .. درست کنید بهتره کاسه آب گرم در کف فر رو فراموش نکینید.



یک نکته دیگه ام بگم اینکه این نون ها کم شیرین هستند چون خمیرش همون خمیر جادویی غذایی کم شکر بود.
شما میتونید از اول شکر خمیر رو بیشتر کنید تا خمیرتون شیرین تر باشه.
میتونید هم مثل ما کم شیرین درستش کنید با مربا و مارمالادم خیلی خوب می شه در کنار یه لیوان شیر یا چای.
شاد باشید


نوش جان
شف نگین


نان-گردو-کشمش-با-خمیر-جادویی

 

نان-گردو-کشمش-با-خمیر-جادویی

 

نان-کشمشی-10

 

پیتزا با خمیر جادویی

پیتزا-با-خمیر-جادویی-شاخص

سلام دوستان خوبم. قبلا براتون درست کردن پیتزا و ریزه کاری هاشو آموزش داده بودم..

امروز براتون پیتزا با خمیر جادویی رو دارم که میتونید خرده کاریها ی خمیر  و میزان موادش و طرز تهیه اش  رو تو اینجا ببینید.


تنها تفاوتش درست کردن خمیر هست که خمیر جادویی رو قبلا بهتون آموزش دادم.
فقط بدونید که مقدار موادی که برای خمیر دادم دو تا از این پیتزاهای بزرگ خانواده بهتون میده.
پس اگه کمتر میخواهید موادش رو نصف کنید.



مواد لازم:

خمیر جاودیی آماده نصف مقدار دستور

سوسیس 200 گرم

کالباس 200 گرم

پنیر پیتزا 300 گرم

ذرت 1/2 پیمانه

پیاز کوچک 1 عدد

 فلفل دلمه 1 عدد

قارچ 250 گرم



اینجا تصویر خمیر رو بعد از 1تا 1/5 ساعت استراحت می بینیم.


خمیر-جادویی-9

حالا پف خمیر رو بخوابانید و اونو روی یه سطح صاف و تمیز باز کنید.


خمیر-جادویی-پیتزا

توی قالب بندازید و گوشه ها رو کمی بالا بیارید. من عمدا خمیر رو خیلی صاف و صوف باز نکردم که ببینید مشکلی پیش نمی یاد اگه تکه بخوره یا خیلی ام یکدست باز نشه.

سعی کنید ضخامت خمیر یک اندازه باشه . بعد از اینکه تو قالب انداختیدش روش رو سراسر چنگال بزنید تا خوب بپزه. حتما اینکار رو فراموش نکیند تا بافت خوبی داشته باشید


خمیر-جادویی-پیتزا-2


حالا مواد دلخواه پیتزا رو روش بدید .روش مخلوط کردن مواد رو هم قبلا براتون گقتم رعایت کنید نتیجه بهتری داره.


پیتزا-با-خمیر-جادویی-5
حتما همه شما دوستان عزیز بهتر از من میدونید که پیتزا میتونه خیلی خیلی تنوع داشته باشه و

حتما لازم نیست که با سوسیس و کالباس باشه. پیتزای سبزی جات- گوشت چرخ کرده- تن ماهی- مرغ ابپز یا مرغ سرخ و گریل شده با سبزیجاتی مثل برکلی- فلفل دلمه ای- ذرت- پیاز خام و ...

به امید خدا سوسیس و کالباس خونگی ام براتون آموزش خواهم داد.
موادتون هر چی که بود
 بگذارید توی فر از 15 دقیقه جلوتر گرم شده به مدت تقریبی 30 دقیقه و 180 درجه سانتی گراد.

زمان بسته به حرارت فرتون ممکنه کمتر یا بیشتر بشه.


پیتزا-با-خمیر-جادویی

میتونید اگه در آخر کار روش رو خواستید خیلی برشته بشه بگذاریدش توی گریل برای 3تا 5 دقیقه. مواظب باشید نسوزه.


بهتره که از فر که در اومد یه 5 تا 10 دقیقه ای بهش زمان بدید تا کمی از حرارت بیافته و نرمتر و خوشمزه تربشه. بعد اسلایسش کنید و نوش جان کنید.
این پیتزا نون زیرش از خودشم خوشمزه تر می شه.


پیتزا-با-خمیر-جادوییییی

ما که خیلی راضی بودیم. امیدوارم شما هم بپسندید.

پیتزا خوری خوش بگذره.
شاد باشید
نوش جان
شف نگین


پیتزا-خمیر-جادویی-شاخص-2

پیتزا-با-خمیر-جادویی-شاخص




خمیر جادویی

خمیر-جادویی-9

شاید خیلی هاتون دلتون خواسته یه پیتزای خونگی خوشمزه درست کنید یا نونهای حجیم تپلی و خوشگل یا  پیراشکی های خوشمزه و یا نونهای فانتزی عصرونه و ... اما از درست کردن خمیر یا فکر اینکه خوب از آب در نیاد ترسیدید و بی خیالش شدید!!!

ادامه نوشته

کوکو سیب زمینی سیر و شوید

کوکو-شویدی




خیلیهامون خیلی وقتها کوکو سیب زمینی درست می کنیم. یکی از غذاهای دم دستی و ساده.

اما خود این کوکو میتونه دنیایی تنوع داشته باشه مثلا مغز دار باشه یا کنجدی یا انگشتی و یا فانتزی ... که چند تایی از نمونه هاش رو توی سایت داریم.


اما امروز یه کوکو سیب زمینی ساده داریم که با پودر سیر و شوید خشک مزه دار شده و ترکیب اینها طعم خاص و خوشمزه ای رو بهمون میده.
و تنوع خوبی هم هست.
در کنار یه سالاد خوشمزه یا کمی سبزی خوردن یا ترشی یه غذای خوشمزه برای شما و عزیزانتون می شه.
پیشنهاد می کنم امتحانش کنید.


 موادی که لازم دارید:


سیب زمینی متوسط 4 عدد
 پودر سیر نصف قاشق چایخوری
شوید خشک 1 تا 2 قاشق غذا خوری
نمک زردچوبه
تخم مرغ 1 عدد


یب زمینیهاتون رو آبپز کنید و بگذارید خنک بشه حالا رنده ریز کنید و با کمی پودر سیر و شوید خشک مخلوطش کنید

 

کوکو-سیب-زمینی-شویدی


وبهش نمک و زردچوبه بزنید و با یک تخم مرغ مخلوطش کنید.


کوکو-سیب-زمینی-شویدی-3

مایع کوکومون سفته و باید با دست خیس شده که مایع کوکو بهش نچسبه از مواد بردارید و توی دست فرمش بدید و توی روغن داغ سرخش کنید.






هر بار دستتوت رو خیس کنید تا کوکوهاتون صاف و یکدست درست بشند و به دست نچسبند.

کوکوسیب-زمینی-شویدی-4

 

کوکو-سیب-زمینی-و-شوید-5

این کوکو با تخم مرغ خیلی کم تهیه می شه و بوی بد تخم مرغ نداره.

در ضمن برای کسانی که منع مصرف تخم مرغ دارند هم مناسبه.
همیشه سلامت و تندرست باشید


نوش جان
شف نگین

کو-کو-سیب-زمینی-سیر-و-شوید1

 

کوکو-شویدی

 

کو-گو-سیب-زمینی-با-طعم-شوید-و-سیر

 


فیله سوخاری با سیب زمنی گلپری

فیلهههه

www.chefnegin.com

سینه وفیله مرغ یکی از اون چیزهایئه که  می شه باهاش خیلی غذاهای متنوعی درست کرد .

امروزم در خدمتتونم با فیله های سوخاری لذیذ.
این غذا خیلی سریع اماده می شه و جزو غذاهای تنبلونه و فوری حساب می شه.
امیدوارم شما هم درست کنید و نوش جان کنید و بپسندید.

مهمترین چیز توی این غذا نوع آرد سوخاری تون هست که طعم دهنده اصلی به فیله هاتونه و خیلی مهمه که خوب باشه.
بهترین راه اینه که خودتون بسته به ذائقه خانواده تون برای خودتون آرد سوخاری مخصوص داشته باشید.

 



خوب مواد لازمی که میخواد اینه:
فیله مرغ 6 عدد
آرد سوخاری به میزان لازم
تخود فرنگی بخار پز
سیب زمینی مکعبی بخار پز شده
کره 40 گرم
گلپر به میزان لازم



مغز نان باگت خشک شده رو پودر و قسمتی اش رو نیم کوب کنید و بهش ادویه هایی رو که دوست دارید بزنید مثل فلفل سیاه و قرمز- تخم گشنیز- زردچوبه-
زنجفیل- چودر سیر . و ...
ادویهایی که دوست دارید رو میکس کنید.
مثلا ممکنه کسی زیره دوست نداشته باشه یا برعکس.

از اجزای اصلیش فلفل و پودر سیر هست.



این می شه آرد سوخاری تون که بافت نرمتری نسبت به پودر سوخاری داره.
حالا به مقداری از این مواد کمی کورن فلکس نیم کوب شده اضافه کنید تا بافت درشت خوبی روی مرغهاتون ایجاد کنه.
یکی دوتا طعم هم بهتون معرفی کنم که تنوع داشته باشید. البته به قول امیر حسین  نا مفیدند اما کمش ایرادی نداره.


میتونید به ترکیب بالا مقداری پفک له شده برای طعم و رنگ بهتر اضافه کنید.
روش دیگر استفاده از خرده های چیپس هست توی همون ترکیب.
و همینطور استفاده از پنیر پارمزان.


اینها و خیلی چیزهای دیگه طعم دهنده های مختلف برای کاور کردن مرغ و ماهی و .. هستند.
ایشالله براتون یه کاور با پودر نارگیل که طعم جدید و متفاوتی داره آموزش خواهم داد.
دنیای بزرگ خدا پر از نعمته. کافیه کمی ابتکار داشته باشیم. حالا که گفتم کاور بادوم زمینی رو هم فراموش نکنید که معرکه می شه.


همینطور انواع مغزهای خوشمزه مثل گردو- بادام- فندق و ...
عمری باقی باشه به تک تکشون خواهیم رسید.



اگرم حوصله اش رو ندارید و میخواهید آرد یا پودر سوخاری اماده بخرید توصیه ام اینه که حتما مارک
آمون بخرید. چون طعم هاش خوبه. مخصوصا سیر و پیازش یا کنتاکیش.
البته  چون امتحانش رو پس داده بهتون پیشنهاد می کنم نه اینکه ذی نفع باشم.


مقداری از آرد سوخاری تون رو توی یه کاسه بریزید و با آب خمیرش کنید مثل سمنو بشه. نه شل نه سفت.

فیله-سوخاری1


بازم نکته رو داشته باشید که تخم مرغی در کار نیست. این برای دوستانی که منع مصرف دارند یا مثل من کاور تخم مرغی رو زیاد نمی پسندند.

حالا فیله هاتون رو یکی یکی توش بزنید و توی پودر سوخاری بزنید.



فیله-سوخاری2


حالا توی یه سینی بچینید و توی یخچال بره تا کاورش بهتر بهش بچسبه.



فیله-سوخاری-3




عجله داشتید میتونید همون زمان سرخشون کنید.

این غذا میتونه رژیمی ام باشه. روشون رو با کمی کره آب شده یا روغن زیتون یا روغن مایع با قلمو چرب کرده و تو سینی فر یه لایه فویل بندازید که اونم چرب شده باشه و روش بچینید و بره توی فر داغ شده از قبل تا زمانی که برشته بشند. می تونید 3 دقیقه در آخر گریل رو روشن کنید تا برشته تر بشند.
سیب زمینی سرو شده با این غذا هم کمی متفاوت و البته خیلی خوش خوراکه و بازم رژیمی هست.
سیب زمینها تون رو مکعبی درشت خرد کنید  و بخار پز یا آبپز کنید اما زیاد له نشه. حالا توی فر مثل فیله ها بگذارید در حالی که روشون رو روغن کمی اسپری کردین و گلپر روشون پاشیدید.
یا توی تابه هم میتونید با کمی روغن یا کره و گلپر تفتشون بدید.




فیله-و-شیب-زمینی-گلپری


دو طرف فیله ها رو توی کمی روغن در تابه با حرارت ملایم سرخ کنید.




فیله-مرغ-112

فیله-سوخاری-55



نخود فرنگیهاتون رو هم بخار پز کنید و با کمی کره و ادویه مزه دارکنید

این غذا رو میتونید با سس کچاپ یا تار تار سرو کنید.
امیدوارم از خوردن یه غذای سریع و سالم در کنار عزیزانتون لذت ببرید و لقمه های عشق بچینید.
سفره هاتون پر برکت.
نوش جان

شاد باشید
شف نگین



فیله-شا


فیلهههه

 

فیله-شاخ

 




حلوا کفگیری (کفگیر حلواسی)

حلوا-کفگیری-شاخص

 



یکی از حلواهای پر طرفدار  مخصوصا بین آذری های عزیز حلوای کفگیری هست.

رسیپی های مختلفی هم براش هست.
توی بعضی مدلهاش آرد نخودچی داره و بعضی نداره یا بعضی هاش از ترکیب هل و زنجفیل هست و بعضی فقط یکیش.
میزان تفت دادن آرد هم سلیقه ای هست. بعضی ها دوست ندارند رنگ ارد عوض بشه . ولی گروهی دوست دارند رنگ آرد کمی تیره بشه. و اختلافات ریزی از این دست توی این  حلوا هست


یه حلوای خوش طعم و معطر مناسب سفره های افطار و نذری و ... و البته  برای دوست دارانش همیشه مناسبه.

  منم امروز براتون رسیپی خودم رو میگذارم. امیدوارم خوشتون بیاد.
برای درست کردنش نیاز دارید به:



آرد قنادی 250 گرم
پودر قند نرم الک شده 250 گرم
کره 80 گرم
روغن جامد 80 گرم
پودر هل سبز 1 قاشق غذا خوری
پودر پسته برای تزیین
پودر زنجفیل3 قاشق غذا خوری یا کمتر و بیشتر بسته به ذائقه
گردو نیم کوب یا پودر گردو نصف لیوان


قبل از شروع کار بگم که باید آردتون رو الک کنید و بعد اندازه گیری کنید.
پودر قند یا همون نثارتون رو هم باید الک شده و خیلی نرم باشه.

اینم بگم که این حلوا رو من بیشتر وقتها چشمی درست می کنم. یعنی با چشیدن میزان شیرینی و مقدار زنجفیل و هلش رو اندازه می کنم بسته به ذائقه خانواده. اینو اول کار گفتم که بدونید میتونید شما هم همین کار رو بکنید.
نکته بعدی اینکه اصل این حلوا از این که توی تصویر می بینید روغن و کره کمتری داره و حالت خشکتری داره. منتهی چون ما اینطور بیشتر می پسندیم(ما یعنی پسر گلم) من مقدار کره بیشتری توش ریختم.
اما میتونید مقدارش رو کمتر کنید تا حالت سفت تری داشته باشه.
رنگشم که باز من کمی بیشتر تفت دادم و میزان تفتش و رنگش دست خودتونه.
میتونید مقداری از آرد رو کم کرده جاش آرد نخودچی بزنید که اونم خوشمزه می شه و مزه ای شبیه به برشتوک ها پیدا می کنه.

خوب از همه اینها که بگذریم میریم سراغ کارمون:
آرد رو بازم الک کنید یکی دو بار دیگه تا حسابی بافتش باز بشه و توی تابه با حرارت ملایم مدام هم بزنید و تفت بدید. برای این مقدار مواد 10 دقیقه  تقریبا کافیه.



حلوا-کفگیری-5


 

بعد کنار بگذارید و کمی که از حرارت افتاد الکش کنید. این الک کردن ها کیفیت این حلوا و کلا تمام حلوا ها رو بالا می بره. پس جدی بگیریدش.



حلوا-کفگیری-6

 

حلوا-کفگیری-7

بازم توی تابه تفتش بدید حدود 5-6 دقیقه ای و حالا کره و روغن رو اضافه کنید.


حلوا-کفگیری-9


بهتره از ترکیب کره و روغن استفاده کنید . اما میتونید یکیش رو هم استفاده کنید.

میتونید کره رو آخر کار بهش بزنید تا عطرش حذف بشه. البته اگه دوست دارید.



حلوا-کفگیری-10


حالا از روی حرارت برش دارید و کناری بگذارید تا از حرارت بیافته. این خیلی مهمه اگه داغ داغ بهش پودر قند بزنید خراب می شه چون در اثر حرارت آب می شه و سفت می شه.



حلوا-کفگیری-12



پس باید از حرارت بیافته بعدش میتونید بهش پودر قند  بزنید و نوبت به هل و زنجفیل می رسه.



pg,h-;t'dvd-13


همونطور که گفتم در این مرحله میتونید با چشیدن مواد میزان شیرینی و میزان هل و زنجفیلش رو اندازه کنید. پس دقت کنید که همه پودر قند یا هل و زنجفیل رو یکباره اضافه نکنید. چون ممکنه میزان کمتر یا بیشتری بخواهید.


بعد هم گردو اضافه کنید و باز مزه اش رو چک کنید.



pg,h-;t'dvd-15


گردو من آسیاب شده بود. من همیشه مقداری آسیاب شده و مقداری نیم کوب می ریزم .

اما اینبار فقط اسیاب شده داشتم.



حلوا-کفگیری-16



در آخر کل مواد رو گوشه تابه جمع و فشرده می کنیم و با کفگیر ازش برداشته توی بشقاب میگذاریم و روش رو با پودر قند و پسته تزیین می کنیم.



حلوا-گفگیری-18

 

حلوا-کفگیری1


چه پسته بی رنگ و رویی نه؟؟!!

این پسته ای هست که خودم خشک  کردم و کوبیدم. کم رنگه اما کاملا بهداشتی و رنگ نشده و سلامته. و البته مقرون به صرفه.فصلشه از دست ندید!!!


راستی میتونید موادتون رو فشرده کرده و قالب یا برش هم بزنید اما شکل سنتی اش اینه.
امیدوارم شما هم این حلوا رو درست کنید و لذت ببرید.

از این مقدار مواد حدود 3 تا کفگیر بدست می یاد. یعنی سه تا پیش دستی:


حلوا-کفگیری-2


راستی برای رعایت قانون کپی رایت که این روزها درگیرش هم بودم بگم که من این حلوا رو سالها پیش از خاله همسرم یاد گرفتم.و ازشون ممنونم.

شاد باشید
نوش جان
شف نگین



حلوا-کفگیری3

 

حلوا-کفگیری-شاخص

 

منبع از:

www.chefnegin.com